|
Quan la gestió sigui la valorització energètica (tant en instal·lacions d'incineració com en d'altres forns) en el moment de la tramitació de la FA/NP cal adjuntar l'analítica del PCI del residu i el certificat de la instal·lació (punt 5.5 de la guia del CRC decret 152/2017).
Quan la gestió sigui l'eliminació en un dipòsit controlat de residus cal presentar en el moment de la tramitació de la FA/NP una caracterització bàsica.
Aquesta consulta és orientativa. Per a més informació consulteu el Decret 93/1999, de 6 d'abril, sobre procediments de gestió de residus, el Reial Decret 553/2020, de 2 de juny, pel qual es regula el trasllat de residus a l'interior del territori de l'Estat i el Decret 152/2017, de 17 d'octubre, sobre la classificació, la codificació i les vies de gestió dels residus a Catalunya i la Guia que el desenvolupa.
En cas de residus classificats amb un codi mirall i amb destinació dipòsit controlat, és necessari complir amb l'establert al Decret 69/2009 de 28 d'abril i al RD 646/2020, de 7 de juliol.
En el cas del residus identificats amb un codi mirall, el primer que s'ha de fer és acreditar la classificació de la perillositat (perillós/no perillós), d'acord amb el Reglament (UE) nº 1357/2014, per la qual cosa caldrà:
- Informe de mostreig i informe classificació de la perillositat realitzats per una entitat acreditada (EC-RES).
- Analítica classificació perillositat, realitzada per un laboratori habilitat (LA-RES).
Un cop classificat el residu, caldrà avaluar-lo respecte dels valors límits d'admissió establerts a la Normativa per al dipòsit en el qual es pretén eliminar (classe I,II,III)
- Informe de mostreig realitzat per una entitat acreditada (EC-RES).
- Analítica dels paràmetres d'admissió a abocador, realitzada per un laboratori habilitat (LA-RES).
|